Gunnel och Matts-Olof Bergman tittar på förödelsen i teatergruppens förråd. Foto: Jenny Hellström
DALSJÖFORS

Teatergrupp drabbad av vattenläcka

1:29 min

En stor vattenläcka uppstod vid åttatiden i går kväll i en fastighet på Alprosvägen i Dalsjöfors. Stora mängder vatten kom in i fastigheten, där bland annat PRO:s teatergrupp förvarar sin rekvisita.

Det var svårt för räddningstjänsten att lokalisera läckan och först sent i går kväll kunde man få stopp på den.

– Vattnet gick upp hit igår kväll, över en halvmeter, säger Matts-Olof Bergman.

Det var ingen rolig överraskning Matts-Olof Bergman och hans fru Gunnel Bergman möttes av när de tittade över förrådet i källaren i hyreshuset på Alprosvägen. Båda är engagerade i PROs teatergrupp och i källaren har de ett förråd med teatergruppens rekvisita.

– Den här spånskivan får vi nog slänga, för det går inte att göra mycket åt den, säger Matts-Olof Bergman.

Ett rör sprang läck igår och vattnet forsade in och vattenfyllde snabbt hela källaren, där det förutom teatergruppens förråd, också finns ett gym och flera andra förvaringsutrymmen. Fortfarande nu på förmiddagen är det mycket vatten kvar på golvet. För Gunnel och Matts-Olof Bergman och de andra i teatergruppen väntar en dag med arbete:

– Så fort återvinningsstationen öppnar, säger Gunnel Bergman.

Men årets pjäs är inte i fara.

– Nej då, folk ställer ju med grejor vi behöver och så, så det är ju inte så att allt är förstört, säger Gunnel Bergman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista