Foto: Dan Hansson/Scanpix
MARK

Gamla rektorer får rycka in

Skolchef: "Vi tror vi ska klara det på ett bra sätt"
1:22 min

Marks kommun granskas just nu av Skolinspektionen. Det är en genomgång som görs av hela skolan i Mark, från grundskolan till gymnasiet. Flera rektorer i Mark har hoppat av sina jobb och för att klara av tillsynen så kallas flera rektorer tillbaka till jobbet och får hjälpa till med granskningen.

– Ja, det är naturligtvis inte så lyckligt att vi har sex rektorer som är helt oerfarna av Marks kommun och vår organisation samtidigt som Skolinspektionen granskar oss. Men vi har fått löfte om att de gamla rektorerna kommer att hjälpa till vid inspektionsbesöket så vi tror att vi ska klara det på ett bra sätt, säger Christer Nilsson, chef för skolförvaltningen i Marks kommun.

Den nu pågående inspektionen är mycket omfattande och mot bakgrund av att det just nu finns sex nya rektorer efter flera avhopp den senaste tiden så tar man alltså hjälp av de gamla rektorerna. Christer Nilsson är, trots problematiken med rektorerna förhoppningsfull.

– Jag är trots allt trygg i vår organisation. Skolan är en stor organisation och visst kan det finns områden där vi kan bli ännu bättre och vassare men på det hela taget känner jag mig trygg inför inspektionen, säger Christer Nilsson.

Senaste inspektionen var 2004 och där blev det både ris och ros.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".