Tre åtalade för grovt narkotikabrott

Tre ungdomar åtalas nu för grovt narkotikabrott vid Borås tingsrätt. De tre männen har bland annat handlat med över 1000 ecstasytabletter.

Det var i mars i år som två av männen åkte till Göteborg för att köpa narkotika. Hela 1000 ecstasy tabletter köptes och forslades till den enes hem i ett mindre samhälle i Västsverige. En av männen fungerade som kontakt mellan de andra två och fick del av förtjänsten vid försäljningen. Men det var inte första inköpsresan till Göteborg. Året innan medverkade mannen till att 400 ecstasytabletter bytte ägare.
En del av tabletterna har använts för egen del, men mycket har sålts vidare till andra i bland annat i Borås och Göteborg. Drygt 500 tabletter har beslagtagits av polisen.
En av männen har också odlat och förvarat canabis i sitt hem i det lilla samhället. Dessutom misstänks männen för att både inneha och sålt både amfetamin och drogen GHB. Polisen har gjort beslag av båda delarna.
Åtalet mot de tre männen är ett resultat av polisens stora utredning som pågått sedan början av året. Åtalet mot huvudmannen i härvan kommer senare i sommar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista