Marlene Laggren, forward i Dalsjöfors, är glad över beslutet att rusta upp Ramnavallen. Foto: Sara Holmberg
BORÅS

Dalsjöfors damer på Ramnavallen

1:29 min

Nu är det klart att Dalsjöfors trots allt kommer att få spela på Ramnavallen. I höstas sa Borås stad nej till att göra de upprustningar som Svenska fotbollförbundet krävde. Men nu låter det annorlunda och Ramnavallen kommer att rustas upp för två miljoner kronor. Något som Marlene Laggren, forward i Dalsjöfors är nöjd över.

– Det ska bli jätteroligt, det är ju vår hemmaarena sedan tidigare och jämfört med Borås arena så är Ramnavallen lite mer intim. Och med det publikantal som vi kommer att ha på våra matcher så kommer det att bli bättre stämning på Ramnavallen, säger Marlene Laggren.

I höstas hävdade kommunstyrelsen i Borås stad att det inte fanns pengar till att rusta upp Ramnavallen till godkänt skick för damallsvenskt spel. Därmed skulle Dalsjöfors tvingas spela på Borås arena. Något som laget självt inte vill. Men nu kommer andra besked. Ulf Olsson som är ordförande i kommunstyrelsen förklarar att han ser upprustningen av Ramnavallen som en investering för Borås stad. Han berättar vad de två miljonerna kommer att användas till.

– En stor del är att det behövs ett nytt omklädningsrum. Sedan handlar det om handikappanpassning, en ny toalett, resultattavla, högtalare och en del andra lite mindre delar, säger Ulf Olsson.

En ytterligare förändring på Ramnavallen är att gräsplanen ska bytas ut till en konstgräsplan. Marlene Laggren, forward i Dalsjöfors tycker att det är bra att det blir konstgräs.

– Jag föredrar konstgräs. Vi kommer att träna hela försäsongen på konstgräs och börja serien med matcher på Borås arena. Så jag tror bara att det är till vår fördel att vi får fortsätta spela på konstgräs resten av säsongen.

Sara Holmberg
sara.holmberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista