1 av 2
Eva Johansson (C) kommunalråd i Svenlunga. Foto: Joel Wendle SR Sjuhärad.
2 av 2
Det tyder på ett svagt ledarskap säger Anders Fransson. Foto: Jesper Ingevaldsson, SR.
SVENLJUNGA

Kris i Svenljunga - folk skräms till tystnad

1:31 min

Nu vittnar flera anställda och personer med insyn om det dåliga arbetsklimatet i Svenljunga kommunhus, men ingen vågar ställa upp offentligt. Politikern Anders Fransson (S) talar om svaga chefer som gömmer sig när de behövs.

Under en längre tid har Radio Sjuhärad försökt få någon av de anställda, förutom den sparkade juristen Risto Kokko, att träda fram. Vi har varit i kontakt med flera personer som alla säger samma sak: de är rädda för att gå ut med sina uppgifter offentligt.

De som väljer att prata anonymt vittnar om flera stora problem med ledningen i kommunhuset - kritik som ingen vågar framföra till ledningen. Man är rädda om sina jobb och osäkra på hur och vem som hanterar kritiken.

Kommunpolitikern Anders Fransson (S) ger en röst åt de rädda personerna och bekräftar bilden om att arbetsklimatet i kommunhuset är dåligt.

– Det är svagt ledarskap, de tar inte tag i problemen och när cheferna som bäst behövs gömmer de sig, säger Anders Fransson.

Nu svarar Andersson

Kommunchefen Torkel Andersson är starkt kritiserad som chef,  men har länge vägrat att ge några som helst kommentarer i radion. Efter mycket påstötning väljer han nu ändå att tala ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista