1 av 2
Tomas
2 av 2
En färg för varje tillfälle. Foto: Sara Johansson SR

Husmorstrend lockar till köksinköp

Handlare: ”Man vill tillbaka till sina rötter”
1:22 min

Intresset för heminredning ökar. I helgen slog inredningsmässan Formex i Stockholm besöksrekord, och i Borås har flera nya butiker öppnat under de senaste åren.

– Jag brukar alltid gå in och kolla i inredningsbutiker. Jag gillar att fixa hemma och köpa nytt, säger Rebecka Andrén som är ute på en shoppingrunda med sin mamma.

Rebecka Andrén är inte ensam om sitt intresse. Helgens mässa i Stockholm hade nästan 29 000 besökare. Svenskarna verkar inte få nog av nya kuddar, espressomaskiner och köksassistenter.

Tomas Kopsch öppnade en inredningsbutik med inriktning på köksprodukter i Borås hösten 2009. Han berättar att han har många unga kunder som är genuint intresserade av matlagning, och därmed är villiga att lägga pengar på bra köksredskap.

– Det finns två stora trender på matsidan. Dels ökar försäljningen av snabbmat, men sedan ökar även intresset för att laga mat från grunden. Man vill tillbaka till sina rötter, säger Tomas Kopsch.

Sara Johansson
sara.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".