Polisaktion mot droger ger resultat

Polisens stora insats mot olika droger fortsätter att ge resultat. Igår dömdes tre män i tingsrätten till fängelse för drogförsäljning.

Två av männen, varav den ene kommer från Skene och den andre från Göteborg, köpte en vätska som de trodde var det narkotikaklassade ämnet GHB av den tredje mannen. Vätskan såldes vidare, bland annat till en kinnabo.
Nu var det inte GHB, utan butandiol, som används för industriell rengöring och som i kroppen omvandlas till GHB.  Rengöringsvätska är inte klassad som narkotika, men tingsrätten menar att eftersom männen trodde att de handlade med GHB, och erkände det i den inledande polisförhören, så ska de också dömas för det.
Borås tingsrätt ser mycket strängt på brotten och går nästan helt på åklagarens linje. Den 23-årige skenebon döms för narkotikabrott till fängelse i ett år och sex månader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista