Regionskatten höjs

Efter en lång debatt ställde sig en majoritet i regionfullmäktige i går kväll bakom socialdemokraternas, folkpartiets och centerpartiets budgetförslag för 2005.

Budgtförslaget innebär bland annat att intäkterna ska anpassas för att bibehålla verksamheterna på oförändrad nivå. Beslutet bygger på att skatten höjs med 25 öre, men ett fullständigt budgetbeslut med skattesats kommer regionfullmäktige att ta ställning till i höst.
Beslutet togs efter votering där 82 av fullmäktiges 149 ledamöter röstade för majoritetens budgetförslag. 27 ledamöter röstade på moderaternas budgetförslag, som utsågs till motförslag, medan 38 ledamöter avstod från att rösta och en ledamot inte deltog i omröstningen.
Moderaterna, kristdemokraterna, vänsterpartiet, miljöpartiet och sjukvårdspartiet reserverade sig mot beslutet till förmån för de egna budgetförslagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista