Eva Johansson (C) kommunalråd i Svenlunga. Foto: Joel Wendle SR Sjuhärad.
LEDNINGSKRISEN I SVENLJUNGA

"Ska inta en lyssnande attityd"

1:33 min

Imorse hoppade Svenljungapolitikern Anders Franssons (S) av sina politiska uppdrag. Han gör det i protest mot "kommunledningens maktfullkomlighet, bristen på civilkurage och ovilja att ta ansvar". Kommunalråd Eva Johansson beklagar avgången, och lovar ta tag i problemen.

I morse deklarerade socialdemokraten Anders Fransson att han hoppar av alla sina politiska uppdrag.
Enligt honom är det i protest mot hur kommunen skött affären med kommunjuristen som varslats om avsked, och den brist på civilkurage och ovilja att ta ansvar som han menar att politikerna i kommunstyrelsen visat.

Svenljungas kommunalråd Eva Johansson beklagar socialdemokraten Anders Franssons avhopp.

– Jag har ju respekt för Anders åsikter, och han är naturligtvis i sin fulla rätt att ha de åsikterna. Personligen kommer jag sakna honom eftersom han var en tillgång i kommunstyrelsen.

Vad säger du om hans kritik då?

– Han får står för sin kritik och jag respekterar honom för att han vill framföra den, och det har han ju gjort, säger kommunalråd Eva Johansson.

Radio Sjuhärad har i veckan rapporterat om att kommunpersonal inte vågar rikta kritik mot arbetsmiljö och chefer i rädsla för att bli av med sina jobb. Kommunalrådet Eva Johansson betonar att man nu ska ta tag i detta på allvar.

– Det jag ser fram emot nästa vecka är att lyssna av vilka synpunketer som kommer in. Vi har öppnat upp nu så vi ska ha en lyssnande atttityd, säger Johansson.

Hon säger även att man ska ges möjlighet att prata helt anonymt med en utomstående part.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista