Hemtjänsten i Mark effektiviseras

En effektivare hemtjänst ska lösa äldrevården när platserna vid äldreboenden skärs ner kraftigt i Marks kommun. Redan nu har Örby hemtjänst tagit över halva Berghem utan utökning av personal.

Enligt Margaretha Lövgren, moderat ordförande i socialnämnden, var inte Örbys hemtjänst fullt sysselsätta och kunde därför gå in och hjälpa till.
Det var efter att Berghem delades som hemtjänsten omorganiserades som ett besparingsförslag i våras. Då fick Örby en del av de vårdtagare som fanns i Berghem utan något personaltillskott. Och Margaretha Lövgren säger att det kan finns ledig kapacitet även på andra ställen inom hemtjänsten. Till exempel tittar man bland annat på hur hemtjänsten planerar sina besök hos de gamla.
-Vi måste använda varenda krona från våra skattebetalare på ett så effektivt sätt som möjligt, eftersom vi har stora behov att tillgodose, säger Margaretha Lövgren, moderat ordförande i socialnämnden i Marks kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista