Det tyder på ett svagt ledarskap säger Anders Fransson. Foto: Jesper Ingevaldsson, SR.
SVENLJUNGA

Anders Fransson tillbaka

Fransson: ”Jag är överväldigad”
1:38 min

Svenljungabornas starka stöd fick Anders Fransson att ändra sig. Nu går han tillbaka till politiken och fortsätter att vara kritisk.

Socialdemokraten Anders Fransson i Svenljunga väljer nu att ta tillbaka sitt avhopp från politiken.

Det var i fredags som han valde att hoppa av alla sina politiska uppdrag i en protest mot hur kommunen skött affären med den varslade kommunjuristen, och i protest mot den brist på civilkurage och ovilja att ta ansvar som han menar att politikerna i kommunstyrelsen visat.

– Mängder med människor har hört av sig vill att jag ska återta mott uppdrag. Jag har fått höra väldigt mycket positivt från många så jag beslutade mig för att hoppa in i gen, säger Anders Fransson som alltså ändrat sig.

Det var i Radio Sjuhärad i onsdags förra veckan som Anders Fransson gick ut och talade i kommunhuspersonalens ställe, och berättade om den fortsatt dåliga arbetsmiljön och om personalens rädsla för att kritisera sina chefer. Han stödde också varslade kommunjuristen Risto Kokko.

När sedan många kommunstyrelsekollegor sa till honom att de höll med om många av problemen, men utåt tvärtom sa att allt var okej, valde han att hoppa av alla sina politiska uppdrag i protest mot bristen på civilkurage, och i protest mot de stora problemen i kommunhuset. Något han nu alltså ångrat.

Och Anders Fransson har de senaste dagarna fått bilden av stora ledningsproblem i kommunhuset förstärkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".