Anton Swedberg och Emma Larsson segrade i den första semifinalen av Vi i Femman.. Foto: Malin Björk, SR.
VI I FEMMAN

Sandhultskolan till final

"Vi är lite förvånade."
1:58 min

Sandhultsskolan från Borås vann den första semifinalen med 17-11 mot Strömskolan från Kinna i Vi i Femman. Det var hårt och jämnt och resultatet innebär att det är Sandhultsskolan som är i Sjuhäradsfinalen av vi i Femman.

Det var snabbfrågorna i andra halvlek som kom att avgöra den här semifinalen. Innan dess ledde Strömskolan med 6 mot fem men Sandhultsskolans Emma Larsson och Anton Swedberg sopade hem fem raka poäng genom att vara snabbast på knappen. Därmed tog Sandhult ledningen med fyra poäng.

Strömskolan knappade in en poäng och iför den avslutande frågan ”stegen” så ledde Sandhult med 14 mot 11.

Där gällde det att veta vilken djurgrupp som bland annat varaner och sköldpaddor tillhör som har fjäll eller plåtar på kroppen.

Där gissade Ström fel på de fyra poäng de valde och svarade ödlor. Sandhult som valde tre, ett något lättare alternativ och svarade reptiler.

Domaren Staffan Kulneff kunde berätta att rätt svar var kräldjur, - eller reptiler. Därmed bröt jublet ut och Sandhult stod som segrare.

Mer om dagens tävling

Se tävlingen med webb-tv, foton och hör intervjuer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".