1 av 2
Foto: Jesper Ingevaldsson/P4 Sjuhärad.
2 av 2
Björn Westerberg tycker hela affären är en katastrof. Foto: Jesper Ingevaldsson/P4 Sjuhärad.
SVENLJUNGA

Irritation över chefens guldkantade fallskärm

Ortsbo: "Det är stor skam"
1:31 min

Över 1,3 miljoner kronor kommer uppsägningen av Svenljungas kommunchef Torkel Andersson att kosta skattebetalarna. Det upprör många Svenljungabor.

Många Svenljungabor är upprörda över situationen i kommunhuset, och hur politiker och chefer har hanterat arbetsmiljöproblemen, personalens rädsla för att kritisera sina chefer, och avskedandet av kommunjuristen Risto Kokko.

Inte minst sticker Torkel Anderssons guldkantade avgångsvederlag på 1,3 miljoner i ögonen på många.

– Det är katastrof för oss som bor här, bedrövligt. Men det är helt rätt att han går nu, säger svenljungabon Björn Westerberg.

– Jag tycker det är stor skam. Det är tråkigt att det ska behöva hända IGEN, och folk som mått så fruktansvärt dåligt inom personalen, säger ortsbon Rita Olsson.

Kommunalrådet Eva Johansson förstår att många Svenljungabor är upprörda över problemen.

– Jag tror att många tycker att det känns onödigt och jag kan hålla med: det känns som väldigt mycket pengar. Tyvärr är det så här i kommunsverige idag att det här händer. Det är inte helt ovanligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".