Lastbilens tank slets sönder under bärgningsarbetet, omkring 100 liter diesel har läckt ut. Foto: Mina Benaissa
TÄMTA

42:an öppen för trafik igen

"Försöker förhindra att disel sprider sig till Säven."
0:44 min

Riksväg 42 har nu öppnat för trafik igen efter natten och förmiddagens bärgning av den lastbil med farligt gods som välte i natt.

Lastbilen, som var lastad med farligt gods, välte vid halvett-tiden - natten till lördagen. Enligt räddningstjänsten kan olyckan bero på att lastbilen hade hög fart i en kurva och släpet ska då ha hamnat utanför vägbanan.

Det tog ett tag innan räddningsarbetet kunde påbörjas eftersom det var oklart vad lasten innehöll, det visade sig senare vara brandfarliga kemikalier.

I samband med bärgningsarbetet nu på morgonen slets också lastbilens tank läck och omkring hundra liter diesel rann ut. Räddningstjänsten har fått hjälp av miljökontoret i Borås eftersom lastbilen också låg nära sjön Säven.

Enligt räddningstjänsten skulle vägen ha kunnat öppnas vid nio-tiden idag men trafiken kunde börja rulla först vid kvart i ett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".