1 av 2
Demonstranterna hoppas påverka Migrationsverket att stoppa utvisningen. Foto: Mina Benaissa
2 av 2
Mehrab fanns själv på torget under demonstrationen i Borås, Christopher Tollesson (th) har anordnat demonstrationen. Foto: Mina Benaissa
BORÅS

Demonstration för Mehrab och Sakineh

Christopher Tollesson: ”Sverige - indirekta bödlar"
1:41 min

Idag anordnades en demonstration på Stora Torget i Borås för att försöka påverka myndigheterna så att paret Mehrab och Sakineh, som flytt diktaturens Iran, ska få stanna i Sverige.


Radio Sjuhärad har berättat om paret Mehrab och Sakineh som flytt diktaturens Iran till Sverige och Borås men som inte får stanna här. Mehrab har utsatts för systematisk tortyr i 30 år men Migrationsverket har beslutat att paret ska skickas tillbaka.

Vid lunchtid på lördagen anordnades en demonstration för paret och en av de som hade slutit upp var boråsaren Birgitta.

– Han har varit på vår undervisning på Hässleholmen så jag känner Mehrab lite grann, vi hoppas det bästa för dem, säger hon.

Många andra ville också visa sitt stöd för Mehrab och Sakineh. Mehrab fanns också på plats på torget idag. Man samlade också in namn på en lista som ska skickas till Migrationsverket och regeringen, berättar Christopher Tollesson som anordnat demonstrationen:

– EU råder Sverige att inte skicka politiska flyktingar till Iran eftersom de hängs där. Vi kommer inte att ge oss innan Migrationsverket har tagit tillbaka sitt beslut. Sverige kommer att stå som indirekta bödlar om de skickas tillbaka, säger Christopher Tollesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".