1 av 2
Studentbostäderna sedda från söder. Bild: arkitekt Sven Hedlund, DTH.
2 av 2
Översikt över studentbostäderna. Bild: arkitekt Sven Hedlund, DTH.
BORÅS

Fler studentbostäder i Borås

Borås är på väg att få ännu ett bostadshus bara några meter från en större genomfartsled. Precis som huset intill motorvägen vid Boråshallen ska det nu byggas studentlägenheter intill Kungsbron vid Simonsland.

Det är det kommunala AB Bostäder som nu föreslås få köpa mark i Simonsland, vid Viskastrandsgatan intill Kungsbron. Där ska två femvåningshus med 92 studentlägenheter byggas.

De översta våningarna kommer att sticka upp över bron, men fönstren kommer inte att vätta mot bron utan mot Viskan som flyter mellan husen. Bron kommer att förses med bullerskydd.

Husen ska stå inflyttningsklara till höstterminen 2013 och blir ytterligare ett tillskott till studentbostadsmarknaden i Borås, som i höst för övrigt utökas med 40 lägenheter i nybygget vid Kungsleden bakom högskolan som också AB Bostäder bygger.

De studenterna får både diskmaskin, tvättmaskin och centrifug och för det beräknas de få betala 4.400 kronor i månaden - 200 kronor mer än de som nu till hösten flyttar in vid Kungsleden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".