Kritiserad lantbrukare vill fortsätta i KRAV

KRAV-bonden i Mark som misskötte sina djur så mycket att han riskerar böter på  50 000 kronor vill fortsätta vara KRAV-bonde. Efter att missförhållandena uppdagades för några veckor sedan kom en ny ansökan från lantbrukaren till KRAV och nu skall fallet snabbehandlas.

När miljökontoret i Mark gjorde en inspektion på gården i maj  fann man omfattande brister. Bland annat var djuren mycket smutsiga och hade orent vatten. Efter att miljönämnden behandlat fallet riskerar lantbrukaren böter på 50.000 kronor. Eftersom han var KRAV-bonde, så blev det också ett fall för organisationen KRAV.
Det visade sig att lantbrukaren inte ansökt om medlemskap för år 2004, så KRAV tänkte avföra honom: Men för en dryg vecka sedan skickade mannen in en ansökan. KRAV kommer därför att göra ett kontrollbesök inom kort för att se om lantbrukaren kan vara KRAV-bonde.
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista