Eva Johansson (C) kommunalråd i Svenlunga. Foto: Joel Wendle SR Sjuhärad.
SVENLJUNGA

Politiker håller alla dörrar öppna

Eva Johansson: ”Jag vill jobba prestigelöst”
1:27 min

Svenljungas ledande politiker tar över frågan med den sparkade kommunjuristen Risto Kokkos framtid. Efter personalchefens avhopp vill nu Eva Johansson hålla alla dörrar öppna.

Svenljunga kommuns personalchef Sonja Mozer Rosell som hittills hanterat ärendet med den avstängde och varslade kommunjuristen Risto Kokko, lämnar nu över ärendet till politikerna i kommunstyrelsen.

– Jag förstår hur Sonja resonerat och vi har respekt för hennes beslut, säger Eva Johansson.

Det innebär att kommunstyrelsens ordförande Eva Johansson, som i tidigare intervjuer inte har velat uttala sig i ärendet med hänvisning till att det har legat på personalchefens bord - nu ändå får ta sig an fallet med Risto Kokko.

Det blir nu kommunstyrelsens arbetsutskott som kommer att hantera frågan om Risto Kokko uppsägning.

Eva Johansson håller nu alla dörrar öppna för vad som ska hända med Risto Kokko.

Risto Kokkos fackliga företrädare, Jusek, har begärt förhandling och en sådan kommer att äga rum. Något datum är inte bestämt om när förhandlingen ska börja.

– Det är viktigt att jobba från scratch och inte föregriper de kommande diskussionerna och att vi är prestigelösa och förutsättningslösa när vi går in i förhandlingarna, säger Eva Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".