1 av 3
Kommunalråd Mattias Olsson tror på Vårgårda, men optimismen delas inte av alla. Foto: Jesper Ingevaldsson, P4 Sjuhärad.
2 av 3
Vårgårdabon Hans Knutsson tvivlar på vision 2018...
3 av 3
...och det gör Engla Nordström och Reza Rafei också. Foto: Jesper Ingevaldsson/P4 Sjuhärad.
VÅRGÅRDA - Vision 2018

Nu ska Vårgårda bli större

Handlaren: "De målar upp en fantasivärld"
1:38 min

1500 nya invånare och 750 nya bostäder på sju år. Det är några av de optimistiska mål som Vårgårda kommun har med i handlingsprogrammet Vision 2018.

Vision 2018 är ett handlingsprogram för vad Vårgårda kommun ska uppnå till 2018. Den riktar in sig på fyra områden: skolan, boendet, miljön och näringslivet.

– Grundförutsättningarna är ett positivt näringsliv och en storstadsnära landsbygd - en utflyttningsort för företag i större städer till en mindre, där marken är billigare och det finns tillgång på arbetskraft, säger Kommunalrådet Mattias Olsson (M).

Bland målsättningarna kan nämnas en befolkningsökning på 1500 invånare, 750 nya bostäder, och att Vårgårda ska ha Sveriges bästa skola.
Optimistiska mål, och enligt de Vårgårdabor nyheterna träffar på stan, kanske lite väl optimitistiska.

– Går det vägen blir det väldigt bra, men jag undrar om det inte är lite för optmistiskt. Från 12 500 till 14 000 personer på sju år - det har jag svårt att tänka mig, säger Hans Knutsson.

Engla Nordström och Reza Rafei som finns i en av ortens butiker är tveksamma de med.

– Jag var med när de presenterade ut planerna. Det ser väldigt vackert och fint ut, men att nå det målet kan vara en uppförsbacke, säger Reza.

– Man kanske får lite för höga förhoppningar på politikerna om de målar upp en fantasivärld som man kanske inte ens kommer halvvägs till, tillägger Engla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".