HERRLJUNGA

Överfullt på Herrljungadagis

Mats Palm (S): "Det är oacceptabelt"
1:29 min

Det är akut brist på förskoleplatser i Herrljunga, och kommunledningen beskriver läget som oacceptabelt. Samtidigt är problemet på dätt och vis positivt för kommunen.

Just nu står 20 barn i kö till förskolan i Herrljunga tätort, och läget beskrivs som akut.

– För tillfället är kön oacceptabelt lång till barnomsorgen inom Herrljunga tätort, och vi ser att vi väldigt akut måste får ner kön, säger kommunstyrelsens vice ordförande Mats Palm (S).

Hur det ska gå till är inte klart, och frågan ska diskuteras på kommunstyrelsens sammanträde på måndag. Mats Palm ser flera alternativ för att snabbt få en lösning.

– Man kan ju hyra färdiga anpassade moduler, och vi kan se över vad för lämpliga lokaler vi redan har och som man kanske kan göra något med. Jag kan lova att vi kommer hantera detta så skyndsamt som möjligt.

För två år sedan byggdes en ny förskola i Herrljunga, och så sent som för ett år sedan kompletterades den med ytterligare en avdelning. Det var en kostsam men positiv utveckling anser Palm.

– Det är klart det kostar pengar, men det är ett positivt problem att vi blir fler och fyller på underifrån. Det rimmar väldigt väl med vår utvecklingsplan som säger att vi ska bli 10 000 i kommunen. Ur det perspektivet är det ett angenämt problem, säger kommunstyrelsens vice ordförande Mats Palm (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".