1 av 3
Omtvistad stol. Foto: Ulricehamns kommun.
2 av 3
Foto: Ulricehamns kommun.
3 av 3
Foto: Ulricehamns kommun.
ULRICEHAMN

Stol(pe) ut för försäljning

Lars Holmin: "Finns ingen aktuell köpare"
1:14 min

De omdebatterade 50-talsstolarna i fullmäktigesalen i Ulricehamn kan bli kvar i kommuens ägo trots allt. Trots högljudda protester har stolarna lagts ut till försäljning på Blocket, men intresset är svalt.

Debatten om 50-talsstolarna i fullmäktige i Ulricehamn tar nu nya vändningar.

Stolarna har kritiserats för att vara obekväma och ha för låg rygg, men diskussionerna har varit långa och heta om en försäljning.

Bland annat kallade nyligen Kulturnämndens före detta ordförande Meje Josefsson alltihop för "en kulturell slakt", och hon tycker att stolarna är bra eftersom man blir mer på sin vakt (vaken).
Meje som är ordförande i hembygdsföreningen säger att föreningen inte tänker tillåta att möblerna säljs vidare. Därför har man planerat, om så blir aktuellt, att köpa upp dem.

Nu är det inte säkert att det behöver bli aktuellt. Lars Holmin, kommunstyrelsens ordförande, säger till P4 Sjuhärad att man ska sammanställa eventuella bud som kommit in via Blocket i veckan, men som det ser ut nu kommer ingen försäljning att ske.

Istället har kommunen förberett för att ställa undan stolarna i magasin - i Röshult och i det gamla museet.

Angående Meje Josefssons kommentar om att det visst går bra att sitta i stolarna och att dom är ergonomiskt riktiga så hälsar Lars Holmin "att det inte är okej på något sätt att sitta i åtta timmar i de stolarna."

Fortsättning följer troligen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".