Helena Hagström, tävlingsansvarig. Foto: Sara Johansson, P4 Sjuhärad.

Stor hästfest i Borås i helgen

Besökare: ”Det är en jättefin anläggning”
1:44 min

Det största i hästväg som händer i Borås i år. Nästan 500 hästar och ännu fler människor har Borås Ridhus som centrum den här helgen när det är dags för Grand Prix i Borås.

Ett förstapris på 110 000 kronor och en biljett till Scandinavium, det är några av anledningarna till att över 450 hästar är anmälda till Gina Tricot grand Prix som pågår i Borås under helgen.

– Jag hoppas få rida final på söndag, säger hemmaryttaren, 17-åriga boråsaren Adam Sjöberg.

Det råder full aktivitet på Borås ridhus just. Deltagare från hela landet rullar in med sina hästbilar. En som har fått åka betydligt längre än hemmaryttaren Adam Sjöberg är Thomas Klensmeden vars dotter ska tävla. Men resvägen från Norrköping tyckte han var något att bråka om.

– Det är 30 mil, det är nära. Hälften av tävlingarna vi åker på är utomlands så den här resan klagar vi inte över säger Thomas Klensmeden.

Förutom dom fina prispengarna verkar det alltså vara anläggningen som lockat ryttarna, varav många tillhör Sveriges elit, till Borås. En så stor tillställning har så klart krävt sina arrangörer. Helena Hagström är tävlingsledare och hon har planerat inför den här helgen i snart ett år. Nu finns det egentligen bara en sak som oroar henne lite: vädret. Men även det är förberett.

– Vi har laddat upp med broddar, salt och traktorer som kan skotta snö, säger Helena Hagström, tävlingsansvarig för Grand Prix som pågår på Borås ridhus just nu.

Sara Johansson
sara.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".