Skattegårdens dagis rivs

Skattegårdens daghem i Bollebygd kan komma att rivas. Efter en diskussion i kommunfullmäktige står det klart att ingen längre vill att barn och personal skall tvingas vara kvar i de dåliga lokalerna. I stället kan marken användas till företag som vill etablera sig i Bollebygds centrum.

I tio års tid har man lappat och lagat på den gamla daghemsbyggnaden Skattegården. Lika länge har kommunen vetat om att, förr eller senare, måste man bestämma sig för att antingen riva huset eller göra en riktig helrenovering. Läckage, drag och mögellukt är några av problemen som personalen har klagat över.
Men nu verkar alla politiker vara överrens om att göra något, direkt efter sommarsemestern. Och med alla sannolikhet kommer man att riva huset och ordna nya lokaler till dagiset, men inte på samma plats. Flera företag har visat intresse för fastigheten och det centrala läget.
Just nu lutar det åt att man anordnar en tävling där företagen får komma in med förslag på vad man skulle vilja göra med området. Men än är inga beslut fattade och fram till dess får barn och personal på Skattegården vara kvar i den dåliga miljön.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista