1 av 3
Emelie Wadenfors var stolt och glad. Foto: Joel Wendle, P4 Sjuhärad.
2 av 3
Ove Jagendal och t.h. P-O Fernfelt är två av de vuxna bakom bygget. Foto: Joel Wendle P4 Sjuhärad.
3 av 3
Förväntan var stor inför invigningen. Foto: Joel Wendle P4 Sjuhärad.
RÅNGEDALA

Föräldrar och personal byggde förskola

1:41 min

Barnen i Rångedala utanför Borås har fått en helt ny förskola - som har byggts av deras föräldrar, mor- och farföräldrar och andra Rångedalabor.

Omkring 7000 frivilliga arbetstimmar har hittills lagts ner i projektet, som också innefattar bygget av en ny idrottshall.

I förmiddags invigdes förskolan, och en av dem som är glada är barnskötare Irene  Larsson, som också själv har varit med och byggt på den förskola hon nu jobbar på.

– Jättekul och allt har fungerat så bra och så fint allt blir, säger hon

Det var barnen på förskolan som med var sin sax klippte invigningsbandet på invigningen i förmiddags.

7000 frivilliga timmar har alltså hittills lagts ner av ett 80-tal Rångedalabor för att bygga förskolan och den idrottshall som sitter ihop med förskolan. Idrottshallen väntas bli färdig till hösten. P-O Fernfelt är ordförande både för idrottsföreningen i Rångedala och för hallbolaget som sköter bygget av den nya anläggningen. Och han är imponerad av Rångedalabornas engagemang.

Kommunstyrelsens ordförande, socialdemokrat Ulf Olsson, var med på invigningen och han hyllar det stora engagemanget i Rångedala. Borås stad har satsat omkring tio miljoner kronor i projektet - som hade kostat flera gånger så mycket utan samarbetet med de ideella krafterna i Rångedala.

På invigningen idag bjöds på bakelse - och barnen trivdes.

Fakta om förskolan och idrottshallen

  • - Anläggningen ägs av bolaget Rångedalahallen AB
  • - Rångedala IK är största aktieägare i Rångedalahallen AB
  • - Rångedalahallen AB hyr ut förskolan till Borås stad och kommer också att hyra ut  idrottshallen ett antal timmar i veckan till Borås stad
  • - Borås stad har bidragit med omkring tio miljoner kronor till anläggningen
  • - Hittills har ett 80-tal Rångedalabor lagt ner omkring 7000 timmar på bygget
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista