Domen mot Mårdaklevsmördaren står fast

Domen mot den 24-årige man som mördade två kvinnor och allvarligt skadade en tredje i Mårdaklev tidigare i år står fast. Fristen för överklagande av domen går ut imorgon, men både försvarsadokat och åklagare säger nu att de inte tänker överklaga domen.

24-åringen från Svenljunga överföll och mördade de två kvinnorna på ett utredningshem som han själv arbetade på i Mårdaklev. En tredje ung kvinna fick mängder av knivhugg, men överlevde trots allt dådet.

För tre veckor sedan kom domen i målet - 24-åringen dömdes för överlagt mord och ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård.

Under den två dagar långa rättegången kom en rad kusliga detaljer fram, bland annat att 24-åringen sa sig vara styrd av en dödsgud. Hans försvarsadvokat hävdade också under rättegången att 24-åringen inte kunde styra sig själv utan var tvingad att utföra dådet.

Det bortsåg rätten från och dömde 24-åringen för just mord och försök till mord.

24-åringen dömdes att betala sammanlagt närmare 900 000 kronor i skadestånd. Flickan som överlevde mordförsöket och anhöriga till de döda - en make, två barn, föräldrar och syskon - får pengar för fysiskt och psykiskt lidande och för den kränkning händelsen innebar. Flera av dem får mer pengar i skadestånd av vad som tidigare har varit praxis, men ändå inte så mycket som de krävt.

Ännu har de advokater som hjälpte målsägarna under rättegången inte sagt om de tänker överklaga skadeståndets storlek eller ej.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".