Kommunalrådet Kurt Hårsmar pryade i hemtjänsten med Carina Lindelöv hemma hos Inga Andreasson, Holger Johansson sittare på sängen. Foto: Sara Johansson, P4 Sjuhärad.
HERRLJUNGA

Kommunalråd pryade i hemtjänsten

Hårsmar:”Kan inte svara på hur det ska sparas”
1:44 min

Herrljungas kommunalråd pryade i hemtjänsten under en dag för att bemöta kritiken mot den hårda nedbantningen av hemtjänsten.

Hotet om att sexton tjänster inom hemtjänsten i Herrljunga kommun ska bort har upprört många.

För att bemöta kritiken följde kommunalrådet, centerpartisten Kurt Hårsmar med undersköterskan Carina Lindelöv ut på jobb för att se hur de arbetar:

– Den förändring som sker ska inte innebära att det blir mindre tid hos brukarna, säger Kurt Hårsmar som dock inte har något svar på vad det är som ska sparas in när en tredjedel av hemtjänsten försvinner.

För att få en bättre uppfattning har Kurt Hårsmar alltså följt med runt till olika vårdtagare för att se hur det går till. Han har även fått prova lite olika sysslor.

Carina Lindelöv som jobbar inom hemtjänsten och som Knut Hårsmar fick följa med förstår inte hur det ska gå om motsvarande en tredjedel av hemtjänstpersonalen försvinner.

Kust Hårsmar fick göra en del enklare saker som att borsta tänderna på de gamla och bädda.

– Det går inte att spara, hemhjälpen är så effektiv som det bara går, säger Holger Johansson, anhörig till en vårdtagare i Herrljunga.

Tidigare publiceringar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".