Narkotikahärvan uppklarad

Polisen har nu klarat upp den stora narkotikahärvan i västsverige. I går åtalades den andra av de två huvudmännen. Ett omfattande utredningsarbete har lett till att sammanlagt 51 personer misstänks för inblandning i härvan. De flesta är unga, mellan 19 och 24 år.

Narkotikapolisen började nysta i härvan redan i höstas, och snart visade det sig att det var två huvudmän som försåg ungdomar i västsverige med narkotika. Framförallt GHB, ecstasy och dopningspreparat. Det här mynnade ut i en stor utredning med sammanlagt är 51 personer misstänkta. De flesta är mycket unga, men har redan fastnat i missbruk. Försäljningen har blivit ett sätt att finansiera missbruket.
Några av de inblandade har redan dömts, och fler kommer att dömas. Nu är det sista åtalet mot de två huvudmännen inlämnat till tingsrätten.
En av huvudmännen dömdes tidigare i år till tre och ett halvt års fängelse av tingsrätten i Borås. Men han fick sitt straff kortat i hovrätten, till två och ett halvt års fängelse

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista