Ombyggnad av olycksdrabbad korsning dröjer

Det blir ingen snabb lösning på problemen med den svårt olycksdrabbade korsningen Sandvardskrysset i Hyssna. I stället försenas en eventuell ombyggnad i ytterligare två år, och tidigast år 2010 kan det bli aktuellt med några pengar till länsväg 156 i Hyssna. Nu vänder sig de boende i området till regeringen för att få hjälp.

I Radio Sjuhärad har vi flera gånger under den senaste tiden rapporterat om trafikolyckor på länsväg 156 genom Hyssna. Vägen har en dyster olycksstatistik. Men varken det eller namnunderskrifter från 3000 oroliga i området har kunnat rubba Vägverkets beslut. Nu ser det ut som att det inte blir någon ombyggnad före år 2010. Istället satsar man på ett projekt i Göteborg. Något som upprör Lennart Brunnander, centerpartist i Marks kommunfullmäktige, och en av de drivande krafterna för en säkrare väg genom Hyssna.
-Vi kommer att agera på något sätt emot regeringen, hur vet jag inte riktigt just nu. Vi kommer tala om för dem att vi inte tycker om det här, det säger Lennart Brunnander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista