Många sökte jobb som it-tekniker

Inte mindre än 278 ansökningar kom in när Marks kommun nyligen sökte en it-tekniker. Det här är ett tecken på den svaga arbetsmarknaden som råder på it-området. Ali Amiri Mosavi från Göteborg är en av de 278 som sökte jobbet, och han tror inte han får arbetet.

Ali Amiri Mosavi är programmerare men jobbar just nu som lärare. Han är en av över 250 sökande som nu hoppas på jobbet som it-tekniker i Mark. Ali söker jobb i hela västsverige, eftersom han verkligen vill ha ett jobb med datorer. Men själv har han inte så mycket hopp om att verkligen få jobbet. Och samma pessimism återfinns i arbetsmarknadsverkets prognos. Pc-samordnare och nätverkstekniker är två av de it-yrken som har allra sämst framtidsutsikter i en bransch som är svag även som helhet.
-Jag tror inte jag får ett jobb inom det här området. Problemet är att jag inte vill lämna hoppet och försöker ändå, även om jag vet att det finns många andra som söker som har mer behörighet än jag, säger Ali Amiri Mosavi från Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista