Glädjebesked till Örbyskolan - ny matsal redan nästa år

Trots den kärva ekonomin blir det en ny matsal i skolan i Örby. Frågan har utretts i ett år och diskuterats bland politiker utan något beslut men nu har en enig kommunstyrelse i Mark gett klartecken.

Det var för över ett år sedan som en förälder besöket matsalen i Örby och blev chockad över vad han såg. Ljudnivån var mycket hög och trängslen stor. Eleverna stod med sin mat på tallriken och bestick i handen och väntade på att det skulle bli lediga platser.

Pappan skrev till kommunalrådet Lar -Olof Johansson, sedan började byråkratins kvarnar att mala. Barn- och ungdomsförvaltningen kopplades in, samhällsbyggandsförvaltningen utredde och det såg positivt ut men det stupade på att finasieringen var mycket oklar. Men trots det kärva ekonomiska läget i Mark så ger nu kommnstyrelsen barn och ungdomsnämnden de pengar som krävs. Senast i januari 2005 räknar man med att bygget ska vara igång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista