Kvinnorna i Tranemo arbetar minst i Sjuhärad

Det är stora skillnader mellan Sjuhäradskommunerna hur stor andel av kvinnorna som arbetar deltid.I Borås arbetar exempelvis bara var tredje kvinna deltid medan det i Tranemo är nästan dubbelt så många.

Genom data från Kommunförbundet har Kommunaktuellt undersökt hur stor andel av de kommunanställda kvinnorna som arbetar deltid. Det är stora skillnader, inte bara i landet i stort utan också i Sjuhäradsbygden. I Borås arbetar de kommunalanställda kvinnorna mest i Sjuhäradsbygden. Bara 32 procent - cirka var tredje kvinna - arbetar deltid. Det är under genomsnittet i landet som ligger på 38 procent.

I Sjuhäradsbygden har även Bollebygd få deltidsarbetande kvinnor med 39 procent. I Göteborg arbetar däremot bara 24 procent deltid, det vill säga mindre än var fjärde kvinna. Allra mest deltider har Tranemo kommun med drygt 58 procent av alla kommunanställda kvinnor. Även Vårgårda och Svenljunga har många kvinnor som arbetar deltid. Mark Herrljunga och Ulricehamn ligger i mitt emellan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista