BORÅS

Ellos satsar stort

1:35 min

Moderiktiga kläder för stora kvinnor är något klädbranschen varit dåliga på. Men nu lanserar Ellos en stor satsning på kläder i stora storlekar. Och efterfrågan på dessa har ökat markant.

I december startade Ellos upp ett hemside-koncept för att samla in storlekarna 42 till 68 sen man man märkt att efterfrågan på dessa ökat markant. Företaget har redan drivit en internetbutik i USA under flera år och resultatet har varit framgångsrikt. Satsningen har också lanserats på olika håll i Europa. Karin Malmberg har arbetat med sortimentet vad gäller de större storlekarna och förklarar företagets stora satsning med att det tidigare funnits ett svart hål på marknaden.

- Förr i tiden tog man inte hänsyn till trender utan gjorde plagg som man kom i. Större kvinnor har fått anpassa sig och bära herrkläder bara för att ha något att ta på sig, säger Karin Malmgren.

Men även om Ellos satsat och ökat utbudet på större storlekar är det fortfarande svårt att få tag på moderiktiga kläder i stora storlekar. Det säger Marja Matikainen, som också berättar att hon blivit illa bemött i situationer då hon skulle köpa kläder.

- Känslan när man är stor är att man behandlas på ett annat sätt. När man är smal är det helt okej, men när det kommer en rundis som jag kan man ibland få svaret att kläderna inte finns i de storlekarna. 

Mina Benaissa

mina.benaissa@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista