En halv special var mycket populär. Foto: Ninos Chamoun P4 Sjuhärad.
ULRICEHAMN

En halv special på menyn

Kostekonom: ”Vi vill vara lyhörda”
1:28 min

Den klassiska rätten "En halv special" stod på menyn när eleverna i klass sex i Ulricehamn själva fick bestämma.

Idag serveras svensk snabbmat på skolorna i Ulricehamn. Detta i form av den klassiska rätten "Halv special", alltså korv med bröd och med mos ovanpå.

Det är ett projekt från kommunens sida där eleverna själva har bestämt vad som ska stå på menyn denna vecka.

Elin Ahlning är kostekonom i Ulricehamns kommun och enligt henne var det inte oväntat att halv special kom med på menyn.

Elin Ahlning har samlat in förslag från Ulricehamns samtliga elever i årskurs 6. Sedan har hon utformat en meny utefter deras förslag vilket har resulterat i bland annat kebabpanna, grillade kyckklingben och ost och pastasoppa med rökt skinka.

Tanken med projektet är att involvera eleverna i vad som serveras i matsalen.

– Det är för att vara lyhörda för vad eleverna vill ha. Sedan är det ett kul inslag, säger Elin Ahlning.

I köket står Irene Svanström och försöker svara på frågan vad som är så speciellt med en halv special.

– Det är svårt at svara på och det är ju lite speciellt med brödet till.

Klockan slår 12 och eleverna från årskurs sex anländer till matsalen. Det är de eleverna som varit med och bestämt vad som ska finnas på menyn.

Ninos Chamoun
ninos.chamoun@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".