Tvisten om Lusharpan fortsätter

Juridiskt hårklyveri kan avgöra hur marken på Lusharpan i Borås skall användas. Kommunen vill skapa ett handelsområde där och försöker nu, med hjälp av en ovanlig paragraf i förköpslagen, stoppa att ett privat företag köper en del av området.

Borås Stad missade, trots att man hade tre månader på sig, att utnyttja sin kommunala förköpsrätt på Lusharpan, där kommunen vill skapa ett affärsområde. Men nu har kommunens tjänstemän upptäckt att den verkstads- och hyresfastighet det handlar om, klassas som hyresfastighet. Därmed har företaget El-Center inte lämnat in rätt papper, hävdar Borås Stad. Kommunen har fått Inskrivningsmyndigheten att ändra det tidigare avslaget och nu godkänna förköpet.
Men ärendet kan ändå sluta i regeringsrätten. El-Centers chef Jan-Åke Johansson säger till Radio Sjuhärad, att han tänker överklaga det kommunala förköpet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista