Misstänkta svartbyggen på Två Skyttlar

Misstänkta svartbyggen, förstörda fornminnen och krav på att respektera allemansrätten. De misstankarna och de kraven riktas mot Marks kommuns fastighetsbolag och konferensanläggningen Två Skyttlar.

Två Skyttlar hyr området vid konferensanläggningen av kommunens fastighetsbolag. På länsstyrelsens finns två olika ärenden. Det ena handlar om ett förstört fornminne på kommunal mark ett par hundra meter från konferensanläggningeg. Där ville Två Skyttlar ha en gångväg ner till sjön, men bygget stoppades av kommunens arkeolog. Flera rösen hade då hunnits grävas bort. Nu är en värdering klar av vilka skador som uppkommit och länsstyrelsen kommer att kontakta Marks fastighetsbolag, för att få bolaget att betala ett återställande av rösena.
Det andra ärendet handlar om att länsstyrelsen anser att Två Skyttlar hägnat in konferensanläggningen så mycket att allemansrätten har påverkats. Därför skrev länsstyrelsen för ett år sedan ett brev till Marks fastighetsbolag och ville att man skulle göra området mer tillgängligt, annars övervägde länsstyrelsen att tvinga fastighetsbolaget att göra det.
Men inget har hänt och länsstyrelsen kommer inom kort att ta kontakt med bolaget.
Enligt ett ärende på kommunens byggnadskontor, misstänks också att minst två byggnader på strandskyddat område vid Två skyttlar vara svartbyggen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".