BORÅS

Varning för falska brandmän

Räddningstjänsten varnar återigen för falska brandskyddsinspektörer som lurar sig in hos privatpersoner. Igår kväll fick en kvinna i Rydboholm besök.

Nyheterna har tidigare berättat om falska brandskyddsinspektörer som kommer på hembesök, och påstår att de samarbetar med räddningstjänsten.

Igår kväll hände det igen: en privatperson i Rydboholm fick besök av en kvinna som ville komma in och kontrollera brandvarnarna. Kvinnan släpptes in, gick runt i huset och gick sedan igen efter en stund.

Enligt kvinnan i Rydboholm hade även en bekant i Viskafors råkat för samma sak nyligen, och eftersom hon tyckte det var märkligt kontrollringde hon till räddningstjänsten i Borås.

Där understryker man att man absolut inte gör hembesök på detta vis, och skulle man gjort det hade man varit uniformerade och visat upp legitimation.

Det är oklart vad de falska brandskyddsinspektörerna är ute efter, men en teori är att de är försäljare från ett företag som vill sälja brandvarnare och annan brandskyddsutrustning. En annan teori kan vara att det är tjuvar som rekognoserar.

Tidigare publiceringar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".