BORÅS

Trandaredsrånare åtalas

Nu åtalas en 16-åring från Borås för rånet mot en närbutik i Trandared i november förra året. Förutom rånet åtalas han på en rad andra åtalspunkter.

Det var på kvällen den 26 november förra året som 16-åringen tillsammans med två jämnåriga misstänks ha rånat Trandareds närbutik.

De tre gärningsmännen hotade affärsinnehavaren Lena Brunbäck med kniv och tvingade ner henne på golvet. Sedan tog de 2000 kronor ifrån kassan innan de lämnade affären.

Hela händelsen fångades på en övervakningskamera och 16-åringen erkänner delaktighet i rånet som han idag åtalas för.

I början av samma månad misstänks 16-åringen även ha brutit sig in i ett konditori på Hulta. Han ska ha tagit sig in i lokalerna genom att ha slagit sönder ett fönster, och väl därinne ska han stulit 5 000 kronor i kontanter.

Förutom rånet och stölden åtalas 16-åringen också för en misshandel och övergrepp i rättssak när han i slutet av november misstänks ha skallat och slagit en person flera gånger i ansiktet.
Direkt efter överfallet uppges han dödshotat sitt offer och dennes familj om polisen kontaktades. Hoten ska ha upprepats via sms en dryg månad senare.

Läs mer om rånet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista