Fängelse och skyddstillsyn för rånare mot Trandaredsbutik

De två unga män som åtalats för rånet mot en närbutik på Trandared i Borås i vintras, fick i dag sina domar vid Borås tingsrätt. Den yngre gärninsmannen dömdes till fängelse i två år och två månader, och den andra dömdes till skyddstillsyn.

Det var i februari i år som tre maskerade och beväpnade personer genomförde ett rånet på Trandared. Polisen har forftarande inte kunnat bidna någon tredje person till brottet. 
Rånarna hotade ett butiksbiträde med yxa, kniv och pistol och fick henne att öppna kassalådan och lämna ifrån sig nyckeln till kassaskåpet. De stal både kontanter och frimärken till ett värde av sammanlagt cirka 200 000 kronor, och stängde sedan in expediten i en mjölkkyl.
Den yngre av de dömda, en 19-åring, är tidigare dömd för liknande brott. Han dömdes i dag till fängelse i två år och två månader för bland annat rån och narkotikabrott.
Den andre, en 24-åring, släpptes på fri fot i våras. När det var dags för rättegång infann han sig inte, och häktades då i sin frånvaro. Men när förhandlingarna fortsatte i förra veckan hade polisen fått tag i honom. Domen mot honom blev skyddstillsyn för bland annat stöld och narkotikabrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista