Mikael Bogsjö, Foto: Jan-Åke Thorell, P4 Sjuhärad.
REGIONOMVALET

Partier tvingas tänka annorlunda

Centern: ”Vi får tänka annorlunda”
1:39 min

Det finns lite pengar och det är kort planering. Det är förutsättningarna när Västra Götaland ska göra om regionvalet. För centern med ännu mindre pengar gäller det att tänka annorlunda.

Om mindre än tre månader är det val igen eftersom regionvalet ska göras om i Västra Götaland.

Fortfarande är mycket oklart om valet, men i dagarna drar de olika partierna ändå upp riktlinjerna för hur man ska gå till väga.

Nu gäller det att på kort tid dels mobilisera de egna valarbetarna - och sedan valdeltagarna. Det är det som blir den stora utmaningen i ett val som inte haft så stort intresse.

Och så är det ju det här med ekonomin också. Partierna har ingen budget för ett nytt val, utan får skrapa ihop pengar på något vis.

Lite extra knepigt kanske det är för Centerpertiet, som ju gjorde ett dåligt val i höstas och får mindre pengar i partistöd - samtidigt som man borde satsa lite extra för att åtminstone få behålla det utjämningsmandat i regionfullmäktige som man förlorade på de borttappade rösterna.

Men valet är viktigt för alla partier som P4 Sjuhärad varit i kontakt med - och värt både tid och pengar.

– Vi får tänka annorlunda nu när vi inte har så mycket pengar, säger  Ann-Christine Simonsson som är vice ordförande i centerdistriktet.

Centern i Sjuhärad träffas i eftermiddag för att lägga upp sitt valarbete.

Valresultatet i Västra Götaland ogiltigförklaras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".