Oklart vem skall betala förstörda fornminnen

Orsaken till att fornminnen förstördes vid Två Skyttlar i Mark är oklar och vem som till slut är skall stå för kostnaden är en svår fråga. Kommunens fritidskontor, Marks Fastighetsbolag och Två Skyttlar är alla inblandade i dom krångliga turerna.

Den grävmaskin man använde vid grävningen för en gångväg på Två Skyttlar gjorde jobb åt fritidsförvaltningen i området och arbetet med gångvägen är sannolikt också betalt av fritidskontoret. Västerteg visade grävmaskinisten var gångvägen skulle gå och den versionen stöds också av grävmaskinisten. Men enligt Åke Carlsson, vd för fastighetsbolaget, rörde det sig om ett missförstånd gentemot grävmaskinisten.
Men ingen av de inblandade hade en aning om att det fanns fullt med fornminnen i området. Inom kort kommer länstyrelsen att kontakta fastighetsbolaget för att klargöra vem som skall betala för återställandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".