Släktingar till den dömde för Mårdaklevsmorden sägs upp

Släktingarna till den 24-åring som mördade två personer på utredningshemmet i Mårdaklev tidigare i år, sägs nu upp av företaget som driver hemmet. Mamman, systern och svågern till 24-åringen får inte längre jobba kvar inom företaget. De tre släktingarna har haft olika arbetsuppgifter, men nu får de inte ens ringa till behandlingshemmet. Det säger 24-åringens mamma, som är kritisk till hur hon och hennes släktingar behandlats av företaget.

Skälen till uppsägningarna uppges vara arbetsbrist, och enligt facket har uppsägningarna gått rätt till. Men den dömde 24-åringens mamma är av en annan åsikt. Själv tror hon att den verkliga anledningen till uppsägningarna är att hon är mamma till en psykiskt sjuk man, och att de anställda påminns om honom när de ser hans mamma.
-Jag tycker att vi har blivit behandlade på ett elakt sätt, säger mamman till 24-åringen.
-I den krisen vi var i har man sparkat på den som redan ligger, och det tycker jag är oprofessionellt.
Radio Sjuhärad har sökt verksamhetschefen för utredningshemmet, Herbert Wessely, för en kommentar, men har inte lyckats nå honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista