Långa fängelsestraff för inblandade i narkotikahärvan

Det blev långa fängelsestraff för tre av de inblandade i den omfattande narkotikahärvan i Sjuhärad som polisen utrett under en längre tid. Fyra och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott blev det, och det är de hittills högsta straffen som utmätts.

Samtliga tre som fick sina domar idag kommer från mindre orter i Västsverige. Den yngste är bara 19 år, de andra är 22 och 25 år. Alla tre dömdes för grovt narkotikabrott, och det handlar bland annat om försäljning och överlåtelse av omkring 1400 ecstasytabletter tidigare i våras. Männen fälls också för innehav och bruk av bland annat amfetamin, cannabis och GHB.
De unga männen har erkänt det mesta av åtalspunkterna. De kommer att stanna kvar i häktet tills domarna har vunnit laga kraft.
Domen var den hittills hårdaste domen i den mycket omfattande narkotikahärvan, som har sysselsatt boråspolisen under en längre tid. Över 50 misstänkta har figurerat i utredningen. Alla inblandade är ännu inte dömda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista