Boråsare sextrakasserade präst

En 44-årig man har åtalats vid Borås tingsrätt för att ha sextrakasserat en kvinnlig präst i Sjuhärad. Trakasserierna påfick under flera månader och åklagaren rubricerar brottet som ofredande.

Det var i höstas som det plötsligt började komma SMS-meddelanden till den kvinnliga prästens mobiltelefon. Meddelandena kom oftast på natten eller morgonen och innehöll kärleksförklaringar och sexuella anspelningar.
Efter en tid började 44-åringen även skicka brev till prästen där han förklarade att han ville se henne naken och läsa erotiska noveller för henne. I ett brev beskriver han i detalj hur han vill att dom ska ha sex med varandra. Han har dessutom sökt upp henne i en kyrka och försökt krama henne.
Till slut fick den kvinnliga prästen nog och polisanmälde 44-åringen. I polisförhören säger han att han inte haft några onda avsikter men att ”en yttre makt tog kontrollen och man tänker inte på något annat då man är kär”. 
Kammaråklagare Per Nordén ser allvarligt saken och åtalar  44-åringen för ofredande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".