Kristdemokrater tror på bättre tider

Lite mindre snälla, så ska Kristdemokraternas nya parti-linje se ut. Det framgick på Kristdemokraternas riksting som pågår på Åhaga i Borås. Efter en tuff start, med sviktande oppinionssiffror tror den nye partiledaren Göran Hägglund på bättre tider.

Lite tuffare, mer tydliga, och lite mindre snälla, är receptet som nye partiledaren Göran Hägglund, presenterar på det pågående rikstinget på Åhaga i Borås. Det har varit en jobbig start för Hägglund som partiledare, med sjunkande opinionssiffror. Men nu börjar det vända, och med det kommer också självförtroendet. Och enligt Göran Hägglund siktar man nu på en borgerlig regering efter nästa val.
När det gäller förslaget om att ändra formuleringen i kristdemokraternas partistadgar om kristen etik, har det blivit stor debatt i partiet. Förslaget diskuterades på rikstinget i Borås igår kväll och då inledde partiledaren Göran Hägglund debatten med att backa från partistyrelsens förslag och föreslå att dem gamla skrivningen får stå kvar. Beslut om skrivningens vara eller inte vara tas i morgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista