BORÅS

Polisen JO-anmäls för fotbollsvåld

Fyra personer JO-anmäler polisen för omotiverat våld i samband med insatsen vid fotbollsmatchen i fredags mellan IF Elfsborg och IFK Göteborg på Borås Arena.

Enligt polisen omhändertogs två göteborgssupportrar och ytterligare sju personer avvisades från platsen.

Anmälarna har en annan syn på saken. Efter ett bråk mellan lagens supportergrupper var göteborgarna på väg till sina publikpatser när polisen gick till oprovocerad attack enligt en av anmälarna.

Enligt honom sprang flera poliser rakt in i folkmassan och slog helt ursinningslöst med batonger och sprutade pepparspray på alla som var i närheten.

Ur anmälan:

Det finns människor som av vissa polismän blir utknuffade i vägbanan som ligger precis brevid där vi går. Vägen var trafikerad och det är nog bara ren tur att ingen blev påkörd. Dessutom så går man till attack med batongslag och pepparspray mot folk som redan ligger ner, folk som är förblindade av pepparspray, folk som står vid sidan av, och även människor som försöker hjälpa andra som är skadade blir utsatta för batongslag och pepparspray.Enligt polisen var det stökigt på platsen mellan de två supportergrupperna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".