Satsning på lokalproducerad mat

Det ska bli lättare att få tag i lokalproducerad från Sjuhärad. Ett nystartat företag skall underlätta för konsumenter och småskaliga livsmedelsproducenter att nå varandra.
Enligt odlarna finns ett stort intresse för lokalproducerade matvaror.

På en gård i Knätte en knapp mil från Ulricehamn föder Kerstin Johansson och hennes man upp getter och tillverkar getost.  Kerstin Johansson och andra uppfödare och odlare har just startat bolaget Landsbygdens Skafferi.
Till hösten öppnar de den första egna butiken, det blir i Göteborgsområdet. Det finns också planer på egna hyllor eller småavdelningar hos de stora matvarukedjorna, bland annat i Borås och Ulricehamn. Genom det nya samarbetet ska producenterna både vara kolleger och konkurrenter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".