Fredsaktivist åtalas för misshandel

En fredsaktivist från Sjuhärad har åtalats vid Borås tingsrätt misstänkt för att ha misshandlat en kvinna genom att sparka henne i magen.

Enligt åtalet skedde misshandeln i juli förra året när kvinnan tillsammans med några bekanta väntade på en buss vid Södra torget i Borås. Den åtalade fredsaktivisten kom fram och pratade med en av männen i sällskapet, som han tidigare varit klasskamrat med.
Fredsaktivisten skall ha varit kraftigt berusad och börjat sparka i luften framför mannen. Kvinnan sa åt honom att sluta, men fick då en spark i magen. Den åtalade mannen sprang iväg mot en buss, och när kvinnan och hennes bekanta följde efter och försökte få ut honom ur bussen, skall hon ha fått ytterligare en spark i bröstkorgen, en spark som skadade ett revben.
Den åtalade fredsaktivisten medger att han sparkat mot kvinnan, men säger att det var i självförsvar eftersom en av kvinnorna i sällskapet slog mot honom.
Kvinnan kräver nu ett skadestånd på 200 000 kronor för sveda och värk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista