Billigt bo i Tranemo

Tranemo kommun har de lägsta huspriserna i Sjuhäradsbygden. Det visar färska siffror från lantmäteriets fastighetsbarometer. Undersökningen visar att det överlag är stora prisvariationer i Västra Götalands län.

Den som är ute efter en billig bostad i Sjuhäradsbygden kan börja med att leta i Tranemo där medelpriset för en villa ligger på 460 000 kronor. Även grannkommunen Svenljunga har huspriser som ligger en bra bit under genomsnittet i Sjuhärad.

Dyraste medelpriset på sina hus har Bollebygd, som toppar statistiken, fast bara en ynka liten krona före Borås - närmare 1,1 miljoner kostar husen här.

På de flesta håll har priserna gått upp något det senaste halvåret, men det finns en kommun där priserna börjar skena iväg lite och det är Vårgårda. Där har huspriserna ökat med 18 procent på ett halvår och det är bara Orust i hela länet som har haft en snabbare utveckling.

Men den som är riktigt prismedveten ska söka sig bort från Sjuhärad och en bit uppåt i länet - I Gullspång kan man nämligen göra de verkliga fynden. Där ligger medelpriset för en villa på 366 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".