VÅRGÅRDA

Nytt hopp om försvunna vårgårdakvinnan

Den 28-åriga kvinna från Vårgårda som anmälts försvunnen efter en semesterresa i Sri Lanka kan vara återfunnen. Enligt uppgifter till GT ska Interpol, som hanterar försvinnandet, ha haft kontakt på telefon med en kvinna som uppger sig vara den försvunna. Kvinnans syster säger till P4 Sjuhärad att familjen är mycket oroliga och att man väntar besked på vad som hänt i morgon måndag.

Den 28-åriga kvinnan var på semester i Sri Lanka och skulle kommit hem till Sverige i tisdags. NÄr hon var inte med på flyget anmälde de anhöriga henne försvunnen, enligt Ingvar Karelius vid polisen i Vårgårda.

Kvinnans syster säger till P4 Sjuhärad att familjen hade kontakt med kvinnan på Facebook men att kontakten upphörde den 5 mars. I måndags skrevs dock ett kryptiskt meddelande på Facebook, om att kvinnan skulle blivit både rånad, misshandlad och inlåst i ett hus - men att hon skulle ha lyckats fly därfrån.

– Jag vill inte säga något mer än att vi är mycket oroliga, säger kvinnans syster som väntar på någon form av besked i morgon måndag.

Interpol, som hanterar försvinnandet, ska enligt GT:s nätupplaga idag (söndag) ha haft kontakt på telefon med en kvinna som uppger sig var den försvunna.

Jenny Hellström

jenny.hellstrom@sr.se
033 - 17 75 66

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista