VÅRGÅRDA

Den politiska konflikten fortsätter

1:27 min

I februari hoppade vårgårdapolitikern Ingamaj Wallertz Olsson (M) av alla sina politiska uppdrag i protest mot kommunledningen. Nu ersätts hon av kommunstyrelseordförandens dotter, något vissa lokalpolitiker inte alls gillar.

För en dryg månad sedan meddelade vårgårdapolitikern Ingamaj Wallertz Olsson att hon hoppar av alla sina politiska uppdrag. Hon ansåg att tjänstemännen styr i Vårgårda, inte politikerna - en modell som ska ha införts av den relativt nye kommunchefen.

Nu ersätts Wallertz av Åsa Mukhopadhay - dotter till kommunstyrelsens ordförande Mattias Olsson. Det släktbandet är en del Vårgårdapolitiker kritiska till, men det är en naturlig väg att gå menar Mattias Olsson.

– Det är partiet som bestämmer sådana saker, inte jag.

Vad anser du om att din dotter kommer in nu?

– Det har jag ingen kommentar till. Det är inte alldeles ovanligt i mindre kommuner att det kan finnas sådana band, och det är inte jag som bestämmer. Hon var ju tidigare 1:e ersättare i kommunstyrelsen så det är väl en naturlig väg att gå.

Under en rundringning nyheterna gjort till flera vårgårdapolitiker riktas kritik mot hur Mattias Olsson sköter ordförandeklubban i kommunstyrelsen.
Kritiken består bland annat av att det inte finns utrymme för diskussioner och att Olsson i sin roll som ordförande väljer att omge sig med ja-sägare. Men det är uppgifter som Mattias Olsson inte känner igen.

– Absolut inte. Det tycker jag skulle vara en skymf till kollegorna att säga att de är ja-sägare, det är absolut inte så. Men, det kan vara så att i och med att vi har en tydlig majoritet och opposition så resonerar majoriteten ihop sig innan mötena och har då en samlad åsikt. Det är ju det vanliga att man gör så, men det är absolut inte Ja-sägare, säger Vårgårdas kommunstyrelseordförande Mattias Olsson.

Vedrana Sivac
vedrana.sivac@sr.se

Tidigare publicering

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista